Code | ACK-ZiSOAF |
---|---|
Organizational unit | Akademickie Centrum Kształcenia |
Form of studies | part-time (extramural) |
Level of education | Postgraduate studies |
Minimum number of students | 12 |
Admission limit | 24 |
Duration | 2 semestry |
Office opening hours | 9.00-14.00, w soboty od 8.00-12.00 (według grafiku dyżurów) |
Required document | |
Ask a question |
Charakterystyka: oferta dla absolwentów szkół wyższych (co najmniej I stopnia). Celem studiów jest przekazanie wiedzy na temat zdrowego odżywiania, dietetyki oraz suplementacji diety w sporcie i rekreacji, pomocnej dla osób chcących zostać doradcą żywieniowo-suplementacyjnym. W ramach zajęć proponujemy między innymi: podstawy żywienia w sporcie i rekreacji, podstawy treningu sportowego i zdrowotnego, doping w sporcie, suplementacja w sporcie i rekreacji, diagnostyka laboratoryjna w dietetyce, psychodietetyka, planowanie żywienia w sporcie, diagnostyka i regulacja masy i składu ciała. Absolwenci otrzymują świadectwo ukończenia studiów podyplomowych.
Rodzaj studiów – studia podyplomowe
Koordynator studiów: dr Grzegorz Zydek
Czas trwania: 2 semestry
Zajęcia realizowane w systemie sobotnio – niedzielnym
Koszt jednego semestru: 2 000 zł
Zasady rekrutacji na studia
Postępowanie rekrutacyjne dla kandydatów, absolwentów studiów wyższych co najmniej pierwszego stopnia odbywa się na podstawie analizy dostarczonych dokumentów i kolejności zgłoszeń, po zarejestrowaniu się i zapisaniu na studia podyplomowe w systemie IRK.
Postępowanie rekrutacyjne i wymagane dokumenty
W procesie postępowania rekrutacyjnego należy w pierwszej kolejności:
- zapisać się na studia podyplomowe poprzez system IRK (Zobacz jak zapisać się na studia podyplomowe),
- wygenerować podanie o przyjęcie na studia podyplomowe z systemu IRK,
Po zapisaniu się na studia podyplomowe w systemie IRK należy zamieścić jako załączniki następujące dokumenty:
- podanie o przyjęcie na studia podyplomowe wygenerowaną z systemu IRK (Zobacz jak pobrać i załączyć podanie),
- skan dyplomu studiów wyższych co najmniej pierwszego stopnia.